Itt a harmadik masszázságy teszt. Igazából csak annyira tetszett, hogy már meg is vásároltam, és azóta is ezen dolgozok… Csak annyira… 😀 De ne szaladjunk ennyire előre.

Masszázságy teszt
FABULO Guru Spa Lux

Rövid időn belül itt is van a harmadik tesztem! (Az eddigieket a cikk végén találod). Most először nem összecsukható masszázságy lesz a teszt alanya, hanem egy fix, stabil ágy. Lássunk is hozzá!

Stabilitás. Tudok erre egy jó hasonlatot. Próbáld ki egy összecsukható masszázságynál, hogy ha a közepén oldalról megnyomod jó erősen, mi történik. Megmozdul, esetleg el is tudod dönteni? Na és akkor utána menj oda egy nagy, nehéz, fa keretes ágyhoz, és ismételd meg a kísérletet. Meg se moccan. Igen, körülbelül ekkora különbség van egy összecsukható és egy fix masszázságy között stabilitás szempontjából. Ezen kívül mivel nem kell a hellyel takarékoskodnia egy lehetséges összecsukásra, és a súlyával sem kell visszafognia magát, az egész szerkezet sokkal vastagabb mint bármilyen összecsukható ágyé. Hivatalosan 270 kilóval is tesztelték (statikus teherbírásra pedig 1590 kilóval), de szerintem jóval többet is bírna. Itt nincs recsegés, nyikorgás, meg se moccan. STABIL! (a kis mozóképen a felső kategóriás masszázságy szerepében: Fabulo Guru Spa Lux)


Kényelem.
Ebből a szempontból szinte ugyan olyan mint első tesztem alanya, ennek az ágynak az összecsukható testvére, a Fabulo Guru Set. Rendkívül széles, kényelmes, puha (8 cm vastag a szivacsa!). Arckivágása ennek sem kényelmes, de egy ilyen fix ágynál szerintem már tényleg nem létezik masszőr, aki azt használná, hisz ott a Fabulo hihetetlen fejrésze. Eddigi tapasztalataim alapján (több mint 10 márkának próbáltam már a fejrészét) a vendég arcának nincs ennél kényelmesebb fejpárna. Végül, részben kényelmi szempontban is átcsúszik eme ágynál a stabilitása: Nyugodtan lehet lemászni róla, nem fog dőlni, mint egy könnyebb ágy, akkor se, ha épp egy komolyabb testépítővel van dolgunk.

Kinézet. Természetesen szubjektív rész, de szerintem (és eddigi összes vendégem szerint is, aki látta) egy ilyen ágy sokkal esztétikusabb, profibb benyomást kelt mint egy huzalokkal tartott, vékony lábakon álló, izgő-mozgó összecsukható masszázságy. Negatívum, hogy a Fabulo Guru Spa Lux Set modellnél a kárpitozás nem választható, csak krémszínű. A vázban pedig a világos és sötét fa közt dönthetünk. További képeket az ágyról IDE kattintva találtok.

Súly: 33 kg. Rendkívül nehéz, de normális esetben ugye nem is kell gyakran a helyét változtatni, így irreleváns számunkra ez az adat azon felül ugye, hogy ezzel jár a rendkívüli stabilitás.

Kiegészítők: Jár hozzá egy kartartó, melynek a középső, fő tartóját én hosszabbra tervezném, de bőven használható, és az ágy puha kárpitja van ezen is.

Extrák: A fejrész két rúdjának az ágya alján két gumírozott anyag csík van előkészítve, hogy ne az ágyat szántsa fel. Végül feltűnt még, hogy a gumírozott lábakkal van ellátva, aminek köszönhetően nem csúszik, illetve a lábrögzítő csavarok is gumisak, aminek köszönhetően elvileg ritkábban kell majd utána húzni, mint a klasszikus műanyagos társainál. Végül az aljára lehet pakolni is, de szerintem sokkal esztétikusabb így, üresen.

Garancia: 3 év (váz) / 2 év (kiegészítők és kárpitozás)

Ár: 149.000 – Sötét vázzal 159.000 (2017.11.24.)

Méretek:
Szélesség: 76 cm
Hossz (fejtámlával) 224cm
állítható magasság: 64-90cm
habszivacs vastagsága: 8cm
harmadik rész állíthatósága 0-80°

Összefoglalva: Számomra annyira meggyőző volt ez az ágy, hogy úgy döntöttem, megvásárlom. Szóval ez az aktuális masszázs ágyam, amiért én a leírtakból is láthatóan rajongok, de ami a legfontosabb: vendégeim tökéletesen meg vannak elégedve vele. Kényelmes, ahogy összecsukható társa, és stabilitásával egyből meggyőzött. Ajánlom mindenkinek, aki nem jár házhoz, és nem szempont a hordozhatóság!

A tesztért hatalmas köszönet Matis Ivannak, a Fabulo.hu ügyvezetőjének.
Természetesen továbbra is várom további forgalmazók megkeresését, hogy teszteljem egy hasonló cikkben az ágyukat. Viszont külön megkérném, hogy aki hirdetést szeretne, és nem az őszinte véleményem, az mást kérjen fel tesztelni, ne engem. Köszönöm!

Kuponkód? Megpróbálom megoldani! Ha lesz, a Masszőrök Egyesületében szólok!

Eddigi tesztjeim:
Fabulo Guru Set összecsukható masszázságy
Spapro Memory 2 összecsukható masszázságy (a tesztet pár óra után törölnöm kellett, mert perrel fenyegetett a vezetőjük, aki felkért a tesztre.)
Fabulo Guru Spa lux fix masszázságy

 

Tetszett? Ha igen, akkor lájkold, és oszt meg kollégáiddal!

2017-11-27T19:06:35+00:00