Masszázs tippek, tanácsok masszőröknek, masszőröktől
– második rész

Újabb 10 tipp, amely minden masszőrnek segítségére lesz – mind a masszázs alatt, mind az egész életében

tanacsok2

Jelen cikkemben az első rész (ha lemaradtál volna róla, katt IDE!) feladatát folytatom, mellyel kollégáimnak segítek az egész masszőr szakma színvonalának emeléséhez. Továbbá nem csak a vendégek előnyére, hanem a masszőrök egészségének érdekében is, mind rövid, mind hosszú távon. Természetesen  most is szívesen fogadok (info@sziklaimasszazs.hu, vagy itt, a cikk alatt) minden kritikát, véleményt. Ha kell, frissítem jelen cikket is a jövőben, vagy akár még plusz 10 masszázs tippel megírom a harmadik részét! Szóval következő 10 tipp nektek:

 

1. Az a bizonyos PLUSSZ! Kövesd az egyik legfontosabb piaci stratégiát: nyújts valamivel többet a konkurenciádnál! Lehet az bármi amit kitalálsz, csak érezzék a vendégeid, hogy te más vagy, többet nyújtasz mint egy átlagos masszőr.

2. EÜ LAP! Saját magad védelmében, és munkád segítésére szerkessz meg egy dokumentumot, amit vendégeiddel kitöltethetsz és aláírathatsz, ha bármilyen baleset történne, mondjuk egy “eltitkolt” ellenjavallat miatt.

3.  Kontraindikációk! Írd össze az ellenjavallatokat, hogy tisztában legyenek vele vendégeid, és ezzel is levédhesd magadat. Talán a legegyszerűbb, ha az előző papír hátuljára csinálod meg.

4. Légy tisztában a tudásoddal! Ha olyan problémával, betegséggel találkozol amelyet nem ismersz, ne szégyelld tovább küldeni a vendéget egy kompetensebb személyhez, aki biztosan tud segíteni majd. Természetesen nem vagyunk orvosok, megvannak a határaink, sőt, fontos hogy ismerjük a hozzánk kapcsolódó többi területet, melyeket használjunk is ki! Bátran küldjük gyógytornászhoz, neurológushoz, vizsgálatokra alkalmas intézményekbe (stb.) a vendégünket, hogy tényleg a legtöbbet érhessük el gyógyulásában.

5. Személyre szabottan! Lehet hogy sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb, de próbáljunk szakítani a berögzült, jól megtanult sablonokkal. Sokkal több eredményt lehet elérni, ha minden vendégnél külön hangsúlyt fektetünk az adott problémáira, igényeire. Továbbá újfent kicsit más lesz az egész masszázs – lásd: 1. tipp.

6. Ár! Az egyik legkényesebb téma. Fontos, hogy jól átgondoltan, körültekintően szabd meg áraidat, mert utána nagyon nehéz feladat lesz azt változtatni. Se túl alacsony, se túl magas ne legyen. Ha túl alacsony, kollégáiddal szúrsz ki, és a leendő vendégeid szemében is lebecsülöd a minőséged. Ha túl magas, logikusan nehezebb dolgod lesz a vendégszerzéssel. Sokat segíthet, ha megkeresed a hozzád közeli masszőröket, és figyelembe veszed az ő áraikat is. Végül, ne feledd a legfontosabbat: Az áraiddal a szolgáltatásodat, és saját magadat értékeled!

7. Diszkréció! Persze, sokan szívesen beszélgetnek, ismerkednek új emberekkel. Viszont általában aki masszázsra megy el, az kikapcsolódásra is vágyik, így nagyra értékeli ha nem találkozik senkivel, és egyedül vele foglalkozik a masszőr. Ezt úgy érheted el legkönnyebben, ha elegendő időt hagysz a masszázsok között, késéseket is belekalkulálva.

8. Online jelenlét! Mint tudjuk, a masszázsnál a vendég és a masszőr között kialakult bizalomnak kulcsfontosságú szerepe van. Sokan félnek az ismeretlentől. Viszont ha már az első személyes találkozás előtt van rólunk egy képük, teljesen más a helyzet. A bemutatkozásunk, a fotóink, a videóink (melyek során esetleg a helyszínbe magába is bepillantást nyerhetnek), a megjelenő kommunikációs stílusunk alapján az megsegíti ezt a folyamatot. Ha nem csak egy nevet, egy telefonszámot és egy szalon címet látunk magunk előtt, mi magunk is szívesebben vennénk fel a kapcsolatot.

9. Környezet, hangulat! Az ideális, hangulatos környezet megteremtése is hozzájárul a vendég maximális kényelméhez, ellazulásához és egy professzionális kezelés élményéhez . Zenével, illatokkal, fényekkel egyaránt rengeteget segíthetünk az ellazulásban. Továbbá a bútorokkal, azok elrendezésével, dekorációkkal is, és még sorolhatnám. Végül ugyan ekkora hangsúlyt kell fektetni a megfelelő higiéniára is. Ez alatt értendő mind a masszázságy, mind az  eszközök profi fertőtlenítése, a masszázs környezet megfelelő rendeben és tisztán tartása, valamint magának a masszőrnek is a kifogásolhatatlan személyes higiéniája.

10. Stílus! Mint tudjuk, sokan masszázs ágyon, sokan a földön (tatamin) masszíroznak, de van olyan is aki medencében dolgozik. Van aki kézzel, van aki lábbal, van olyan is aki érintés nélkül csinálja. A masszázs során mindenkinek meg van az egyedi metódusa, amit az alapján választ ki  amilyen a személyisége, temperamentuma, esetleg a világgal kapcsolatos nézetei. Nem szabad félni az ismeretlentől, érdemes kísérletezgetni, és a későbbiekben a vendégek igénye szerint is kreatívan használni a különböző, számunkra is kényelmes stíluselemeket.

+10 további tanács az első cikkben, ha lemaradtál volna: ITT!

 

Köszönöm a Masszőrök Egyesülete tagjainak segítségét, és saját tanácsiakkal való hozzájárulását a cikk megírásához!

Tudom, mindenki számára nehéz és időigényes folyamat beépíteni az újabb és újabb elemeket a már megszokottba. Vagy esetleg teljesen kezdőként a még szélesebb spektrumra való koncentrálás sem egyszerű feladat. De mindenképp megéri az erőfeszítést. Hosszú is rövid távon is lényeges változásokat tapasztalhatunk. Ha figyelünk ezekre a felsorolt (immáron már 20) pontokra, mind a sajátunk, és mind a vendég elégedettségéhez is hozzájárul majd. Sok sikert, és kitartást kívánok mindenkinek hozzá!

Számodra hasznos volt bármelyik tipp? Ha igen, lájkold, és oszd meg kollégáiddal!

Alább pedig leírhatod véleményed, vagy kérdezhetsz is tőlem!

Én Sziklai Csaba vagyok, gyógy- és sportmasszőr, és széles masszázs repertoárommal (sport, wellness, svéd, anti-cellulit (alakformáló), mézes, csokis, aromaterápiás, irodai, jég) kezeléseimmel (köpölyözés, ultrahang, infra, TENS, kinesio tape, tanácsadás), 100%-ig természetes olajaimmal, várlak Téged is szeretettel Budapest szívében!

Fenn a szolgáltatások menüpontban feltérképezheted, mire is számíthatsz ha eljössz hozzám.
Az árak menüpontban tájékoztatlak a jelenlegi áraimról, és aktuális akcióimról.
A galériában vizuálisan is bepillantást nyerhetsz környezetembe, tevékenységeimbe.
A blogomban a bejegyzéseim között böngészhetsz, melyet próbálok minden nap friss írással feltölteni.
A rólam menüpontban személyemről olvashatsz, hogy jobban megismerj az első találkozás előtt.
A Kapcsolat menüpontban megtalálod minden elérhetőségem melyekre szükséged lehet, beleértve közösségi oldalaim is.

2016-11-29T07:51:08+00:00