Jöhet az első teszt, aminek a közepén egy olyan meglepetés lesz, amit évek óta kerestem már, és leesett az állam, amikor kipróbáltam. 🙂

Masszázságy teszt:
FABULO Guru Set

Örültem, amikor lehetőséget kaptam masszázságyak tesztelésére. Úgy vélem, hogy szakmánkban hiánycikkek a részletes és főleg hiteles tesztek, elemzések, amit nem a gyártó ír épp a saját termékéről. Így természetesen elfogadtam az első lehetőséget, és remélem, a jövőben még jó pár márka ágyát tesztelhetem kollégáimnak. (Kettő további már be van tervezve! 🙂 ) Szóval jöhet az első teszt, ami egy, a Fabulo márkanév alatt futó Guru Set típusú összecsukható masszázságy.

Az első, és talán legfontosabb szempont számomra egy masszázságynál a stabilitás, teherbírás. Volt szerencsém már megtapasztalni olcsó masszázságynál hogy a kedves vendég megfordul a könyökére támaszkodva, és hallatszik a reccsenés az ágyból. Tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül a szakmában, ezért is ajánlom mindenkinek, hogy nézzen utána mit vesz – mondjuk egy ilyen cikkel mint a mostani. 🙂 A Fabulo Guru ágynál ezzel szerencsére nincs probléma. Hivatalosan 204 kg-val lett tesztelve, arról szól a tanúsítvány (ami sok ágynak sajnos egyáltalán nincs, csak hasra ütés szerűen írják oda a maxot, aztán a recsegésnél pisloghatunk…), de a gyártó szerint 2015-ben már 500 Kg-val is tesztelték, és nem volt gond. De ha már nálam volt, természetesen én is kipróbáltam, megkértem pár törzsvendégem hogy nyugodtan könyököljenek bele, majd később ráálltam a párommal (az ágyra, nem a vendégemre! :D), mozogtunk rajta, nem volt gond. Stabilitás pipa.

A második szempont fontossági sorrendben egyértelműen a kényelem. Ami elsőre feltűnt, amikor kinyitottam hogy… Inkább mutatom:

S Z É L E S ! Igen, rendkívül széles, pontosan 76 cm. Elsőre és másodikra is negatívnak tűnt nekem: Amikor olvastam hogy szélesebb 3-6 centivel az átlagnál, az jutott eszembe hogy ez elenyésző. Amikor megláttam élőben, és tudatosult hogy az a 3-6 cm igenis rengeteget számít, akkor az jutott eszembe hogy akkor tuti nekem lesz kényelmetlenebb rajta dolgozni. Viszont szerencsére a második sem lett végül igaz: semmivel sem nehezebb ilyen szélességen dolgozni. Nekem nem nehezebb, viszont a vendégnek kényelmesebb. Nem csúsznak le a kezek, szépen elfér egy nagyobb masszázsra éhes vendég is. Az arckivágása már fejlettebb mint az átlagnak, de nekem még mindig kényelmetlen megoldás. Az alábbi képen láthatjátok – az ágy vastagságával együtt. (Bár tény, hogy soha nem láttam még olyan arckivágást, ami jó lett volna csak egy kicsit is).  A fekvő felület szerintem egy picit lehetne még puhább , de bőven kényelmes még.  Az ágy kárpitja amúgy puha, selymes, jobb az átlagnál sokkal. Viszont ami lesokkolt:

Én még ilyen puha, kényelmes fejrészt sosem használtam. Komolyan. Még nyomot sem hagy az arcon! Sok félét próbáltam már, aki ismer az tudja hogy csak idén 4 félét teszteltem keresve az igazit, de most tényleg megtaláltam. Konkrétan nehéz szívvel adtam vissza a tesztágyat, és már meg is rendeltem a sajátomat, mert eldöntöttem hogy az én vendégeimnek ilyen kell. Az már kétségesebb hogy mennyire lesz pont a puhasága miatt tartós a sok év során, de ha kéne is cserélni majd, biztosan megéri. EXTRA PUHA.

A stabilitás és a kényelem a legfontosabb szerintem egy ágynál, a többi tulajdonság jóval szubjektívebb, így az bármiféle sorrend nélkül az alábbiak:

Kinézet: Ez a legszubjektívebb része a tesztnek, ezért inkább nézzétek meg IDE kattintva a képeket. Szerintem szép, lesüt róla hogy minőségi, és a szélessége meglepő ránézésre is. A színválaszték egyenlőre nem túl nagy, remélem ez a jövőben majd változni fog. (világos vázzal krém, bézs, burgundi és tengerészkék színekben érhető el, sötét vázzal pedig fehér, krém, burgundi és csoki színekben)

Súly: 16,8 kg, kiegészítőkkel 20,5 – átlagos.

Kiegészítők:

Az ágyhoz jár egy kartartó a fejtámlára akasztva, melynek e középső, fő tartóját én hosszabbra tervezném, de bőven használható, és az ágy puha kárpitja van ezen is.
Jár még hozzá egy hordozó táska, mely jó el lett találva. Persze sosem lesz kényelmes egy egész masszázságyat cipelni, viszont amit lehetett, megtettek: A táska alja szépen ki van párnázva, vállpánt is mellékelve van, és elég strapabírónak tűnik. Persze függ hogy kinek mennyit kell vinnie az ágyat – ha valaki sokat rohangálna vele, inkább egy keskenyebb, könnyebb ágyat javasolnék, de ha bírja az ember, és kocsi is van, úgy kibírható.

Extrák: A fejrész két rúdjának az ágya alján két parafa csík van előkészítve, hogy ne az ágyat szántsa fel, ezen kívül az ágy váza-lábai úgy vannak kialakítva, hogy szépen betudj “alá” ülni, ami néha kifejezetten hasznos lehet. Végül feltűnt még, hogy a gumírozott lábakkal van ellátva, aminek köszönhetően nem csúszik, illetve a lábrögzítő csavarok is gumisak, aminek köszönhetően elvileg ritkábban kell majd utánahúzni, mint a klasszikus műanyagos társainál.

Garancia: 3 év (váz) / 2 év (kiegészítők és kárpitozás)

Méretek:
Szélesség 76 cm, hossz 192 cm, fejtámlával) 224 cm.
Állítható a magassága 60 – 86 cm között.
Habszivacs vastagsága 6,5 cm, fekvőfelület vastagsága 12,5 cm.
Méretei összecsukva 96 x 76 x 25 cm.

Ár: 88900,- a világos vázas, 91900,- a sötét vázas típus. Az ágyról további infót pedig ITT találtok.

 

Mindent egybe vetve engem meglepett a teszt, ilyen kényelmes masszázságyat még nem próbáltam, a fejrész egyenesen egy csoda. Nem is értem, hogy hogy nem képes a többi gyártó is ilyen fejrészt gyártani, ég és föld a különbség a többihez képest. Az ára magasabb az átlag ágyakénál, de azt hogy megéri-e, döntse el mindenki maga. Szerintem igen, én meg is rendeltem a saját Fabulomat (ugyan ezt fix verzióban). 🙂

A tesztért hatalmas köszönet Matis Ivannak, a Fabulo.hu ügyvezetőjének. Őszintén megmondom, nem hittem volna hogy ennyire pozitív lesz a cikk, de tényleg magas minőséget képviseltek. 🙂 Természetesen továbbra is várom további forgalmazók megkeresését, hogy teszteljem egy hasonló cikkben az ágyukat.

 

Tetszett? Örülnél további teszteknek? Ha igen, akkor lájkold, és oszd meg kollégáiddal!

Ha pedig megosztanád velem véleményedet erről az ágyról, esetleg lenne javaslatod a következő teszt alanyára, azt alább leírhatod: 

2017-11-19T13:20:38+00:00