Kriomasszázs, avagy jégmasszázs 2016-12-01T13:28:23+00:00

Kriomasszázs, avagy jégmasszázs

Magyarországon először a Sziklai masszázsnál, Cryocup segítségével!

A krioterápia a kryos görög szóból származik, melynek jelentése: hideg. A hideg, a jég nem véletlenül szerepel az első tüneti kezelések között, ha fájdalmat érzünk testünkben! Gondoljunk csak a borogatásokra, hűsítő gélekre, kenőcsökre. Ezen cikkben viszont egy olyan módszerre hívom fel a figyelmet, mely felénk még nem igazán ismert.

2l

Először Magyarországon – Büszkén állíthatom, hogy kis hazánkban először nálam, a Sziklai masszázsnál válik bárki számára elérhetővé a Cryocup egyedülálló technikája. Különlegessége a speciális eszköz, a jég, és a masszázs kombinációja. Kérdezhetnénk, hogy miért nem használjuk még itthon. A válasz egyszerű: sajnos, ahogy az egészségügyben, számos más területen is tapasztalható 5-10 éves lemaradásunk a nyugatabbi országoktól. Viszont remélem, hogy mostantól egyre többen fogják használni ezt a rendkívül hatékony módszert kollégáim!

A Cryocup – Az eszköz maga egy két részes műanyag „pohár”. Azért is különleges, mert az a része, mely a bőrrel érintkezni fog, lekerekített, így kényelmes használatot biztosít a vendégnek is.

3l

A kezelés – A Cryocup egy jégdarabot foglal magába. Ezzel végzem a bőrön a jégmasszázst (vagy kriomasszázst) az alapvető, elengedhetetlen szabályokat betartva. Természetesen minden kezelést egy rövid vizsgálat előz meg a teljes biztonság érdekében.

Különlegesség nálam, hogy az egyszerű Cryocuppal való jégmasszázs kezelést továbbfejlesztve, a vendég problémáira, igényeire szabva más technikáimat, módszereimet is felhasználom a kezelés előtt/után.
Például a jégmasszázst követően, egy meleg illóolajjal végzett aromaterápiás masszázs hatása a felgyorsult keringésnek, a tágabb ereknek/pórusoknak köszönhetően fokozódik. Sőt, természetes illóolajaim kedvező anyagai még jobban felszívódnak. Ez további számtalan előnnyel járhat, akár egy alakformáló masszázsnál is elérhetőek gyorsabb eredmények.

Biztonság – Ugyanannyira lehet ártalmas bárkinek, mint bármilyen más masszázs – a higiénés, és egyéb kezelési szabályokat (például egy adott részt 5-10 percnél tilos tovább masszírozni jéggel), és ellenjavallatokat betartva teljesen ártalmatlan, csak kedvező hatásai vannak!

Hatásmechanizmus – A hirtelen hőmérséklet-csökkenés lelassítja idegrendszerünk impulzusainak sebességét, ezáltal a fájdalomérzet is megszűnik. Egy rövid lefolyású érösszehúzódás is létrejön, amelyet a vénák hosszan tartó tágulása követ – kiváltképp egy ezt követő meleg masszázs rásegítésével. Ez serkenti az adott terület vérellátását, azaz javítja a vér- és nyirokkeringést, beindítja a szervezet védelmi reakcióit és egyéb regeneráló folyamatait. Összefoglalva a kezelés lényegesebb gyógyhatásai: érzéstelenítő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, duzzanatlohasztó, immunmoduláns1, erősítő és regeneráló.

5l

Javallat – Általánosabb példákkal kiemelve, alkalmas az ízületi gyulladással (artrózis), akut ízületi fájdalmakkal, ficammal, zúzódással, tenisz- vagy golfkönyökkel járó gyulladások csökkentésére, fájdalmak csillapítására és a gyógyulási folyamatok felgyorsítására. Felületi visszérgyulladás okozta kellemetlen panaszok és ekcéma tüneteinek enyhítésében is segíthet, és vérömleny esetén is alkalmazható.
Fontos még megemlíteni, hogy a hideg terápiák azért is biztonságosabbak a melegeknél, mivel testünk sokkal jobban érzékeli a hideget – testünk 24.000 hideget, míg csak 3000 meleget érzékelő receptort tartalmaz.

Ellenjavallat – Csakis olyan esetekben nem szabad elvégezni a kezelést, mely esetek fennállnak egy egyszerű svédmasszázs esetén is, ahol többek között szintén fokozzuk a keringést. Így tilos rosszindulatú daganatos megbetegedések, lázas állapot, szív és érrendszeri betegségek, akut szívizominfarktus és az infarktus utáni rehabilitációs időszak, és még pár fennálló állapot esetében, melyekről a kezelőnek kötelessége mindig kikérdezni a vendéget.

6l

Összegezve, A jégmasszázs a Cryocup segítségével egy olyan kezelést tesz elérhetővé, melynél egyszerre használjuk ki a jég fájdalom és gyulladáscsökkentő, valamint a bőrre és vérkeringésre való pozitív hatásait a masszázs előnyeivel egyszerre.

1 Immunmoduláns:  Szervezetünk természetes védekező mechanizmusának a fokozása, mely folyamat során az aktivált effektor sejtek fokozzák a védelmi szerepet betöltő antitestek ellentámadását,  fokozzák a természetes ölősejtek funkcióját és a fagócitózist, a makrofágok számát, az interleukin-2 képződését és a T-sejtek működését is.

 

 

Tetszett? Lájkold, és oszd meg!

nevtelen-1-masolataKöszönöm hogy megtisztelsz figyelmeddel! Sziklai Csaba vagyok, gyógy- és sportmasszőr.
Széles masszázs repertoárommal 
(sport, wellness, svéd, anti-cellulit (alakformáló), mézes, csokis, aromaterápiás, irodai, jég), kezeléseimmel (köpölyözés, ultrahang, infra, TENS, kinesio tapetanácsadás), és 100%-ig természetes olajaimmal, várlak Téged is szeretettel Budapest szívében a teljesen személyre szabott masszázsodra!