TENS kezelés 2016-12-01T15:25:10+00:00

TENS –biztonságos fájdalomcsillapítás elektroterápiával.

Neve a transcutan elektro nerve stimulatio rövidítése, mely a bőrön keresztül történő idegi ingerlést jelenti. Kivitelezése egy speciális eszközzel lehetséges, melynek elektródáit helyezem fel az adott területre. Ezen elektródák között fognak menni az impulzusok 15 percen keresztül.

tensbokajpg

Fájdalmatlan – Az áram intenzitása függ a beteg tűrőképességétől (5-10 mA/ 20-25 mA), de senkinek nem okoz fájdalmat. Eleinte furcsa érzés lesz, esetleg össze is húzza majd minden egyes ingernél az izmot, de nem kellemetlen.

Lényege, hogy a TENS által szolgáltatott impulzusokkal csak a vastag érző idegrostokat ingereljük, és ezzel mintegy meggátoljuk azoknak a vékonyabb rostoknak az ingerületvezetését, amiken keresztül a fájdalom érzete az agyba jut. (Kapuelmélet)
Így a legfőbb hatása a fájdalomcsillapítás.

Emellett belgyógyászati problémáknál (pl. obstipatio – székrekedés), urológiai problémáknál (rektális elektróda – inkontinencia gyógyítása, záróizom rendellenességek gyógyítása), égési és egyéb bőrsérülések gyógyulásának gyorsításánál, izomláz megszüntetésénél, és izomerősítésnél is segítségünkre lehet!

Mely esetekben nem szabad alkalmazni? Lázas, gyulladásos állapotokban, bőrsérüléseken, keringési rendellenességek, beépített elektromos/fém eszközök esetében (pl.: pacemaker), és még pár esetben, melyekről a kezelőnek kötelessége mindig kikérdezni a vendéget!

A TENS kezeléseket általában masszázs után alkalmazom, mely így fokozza az egész masszázsom hatását. Ennek ellenére természetesen lehet különállóan is kérni.

 

Tetszett? Lájkold, és oszd meg!

nevtelen-1-masolataKöszönöm hogy megtisztelsz figyelmeddel! Sziklai Csaba vagyok, gyógy- és sportmasszőr.
Széles masszázs repertoárommal 
(sport, wellness, svéd, anti-cellulit (alakformáló), mézes, csokis, aromaterápiás, irodai, jég), kezeléseimmel (köpölyözés, ultrahang, infra, TENS, kinesio tapetanácsadás), és 100%-ig természetes olajaimmal, várlak Téged is szeretettel Budapest szívében a teljesen személyre szabott masszázsodra!